Wtorek, 22 maja 2018r.

Rola pracy metodą warsztatową w procesie dydaktycznym i integracji oddziału klasowego” - Konferencja Dydaktyczna dla nauczycieli przedmiotów przyrodniczych i bibliotekarzy odbyła się w gospodarstwie agroturystycznym w Esterce.

Po krótkiej degustacji wytrawnych mufinek z oliwek i parmezanu oraz ciasta bananowego, potraw wyprodukowanych na miejscu i ponoć szczególnie sprzyjających wysiłkowi intelektualnemu
i koncentracji uwagi, uczestnicy wysłuchali wykładu pod tytułem – jak wyżej – wygłoszonego przez dr Annę Traut-Seligę, pracownika naukowego PWSZ w Skierniewicach.

Potem oddali się działalności warsztatowej w dwu grupach:

  • kosmetycznej: kosmetyki na bazie wody (spray p. komarom, spray zapachowy i tonik do ciała);
  • kulinarnej: zupa ogórkowa, sałatki i surówki, kasza z kiełkami i falafele.

Aura sprzyjała temu dziełu, zaostrzając apetyty, wszystkie kulinaria zostały doszczętnie skonsumowane, co było najlepszym dowodem na celowość konferencji.

Opracował: S. Pytliński.